Kovář včelařem

Včelařit jsem začal už jako náctiletý. Učil jsem se od pana Kavky, včelaře z Orlických hor, kterému je nyní úctyhodných 90 let, a stále ještě včelaří a vyrábí úžasnou medovinu. :-) Já sám mám devět včelstev a dělají mi skutečnou radost.
Med od našich včeliček - se ženou Alčou nesladíme cukrem ale pouze medem. Je úžasné si med sám stočit a vědět, že pochází z místních luk a lesů a neobsahuje žádnou chemii. Med nabízím také k prodeji.
Tohle je sluneční tavidlo na vosk. Jmenuje se Ondřejovské sluneční tavidlo, což je zajímavá shoda. :-) Vyrobil jsem ho podle návodu na internetových stránkách: http://www.vcelar.com/index.php/clanky/8- ondrejovske-slunecni-tavidlo-vosku. Funguje tak, že do něj vložíte plástve s voskem a sluncem roztavený vosk vyteče do nádoby pod tavnou deskou. Vosk lze využít různě, používám ho třeba na povrchovou úpravu kovu.
Není včela jako včela. Tuhle jsem vyráběl na zakázku jak jinak než pro včelaře - ke kulatým narozeninám. Velmi mě bavilo ji kovat a myslím, že se povedla. Najdete ji v nabídce výrobků: odkaz na výrobek.